Over ons draft

Als kind was Bjorn altijd te vinden in, of op zoek naar vervallen locaties. Er moest maar een pand worden gesloopt of ik was er als eerste bij. Ik was gefascineerd door de geschiedenis en het doorleefde uiterlijk. Zo'n oud pand, dat had iets mystieks, het verteld een verhaal. Een verhaal van de bewoners en gebruikers, de trends in vroegere jaren, de tand des tijds. Het feit dat niets eeuwig is. Uren kon ik er ronddwalen

Mijn moeder was altijd bezig in het huis, rommelmarkt na rommelmarkt werd afgestruind. Ik denk dat daar deels ook mijn interesse in interieur vandaan komt. Ook ik ging graag mee met deze reisjes naar de rommelmarkt. Ik kon uren scrollen door de antiekpagina's van Marktplaats en bekeek beelden van authentiek ingerichte interieurs op Pinterest.

Die passie voor esthetiek leidde al snel tot een interesse in fotografie, wellicht ook omdat ik zo een excuses had aanwezig te zijn in oude slooppanden.

In 2013 stopte ik als 19 jarige met mijn studie, dat was de uitgelezen kans eindelijk die verre reis te maken waar ik altijd al van droomde. 4 maanden lang doorkruiste ik met enkel mijn rugzak het magische Indiase subcontinent, dat bleek een schot in de roos!

Alles waar ik van hield leek hier samen te komen. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Het was een surrealistische ervaring. De tijd leek te hebben stilgestaan. Huizen, stations, tempels en zelfs bioscopen die de afgelopen 100 jaar geen modernisering gezien hebben. De verscheidenheid aan kleuren en de hoeveelheid antiek die nog steeds dagelijks, en op straat gebruikt werd lieten mijn hart sneller kloppen. Mijn droom eens terug te gaan in de tijd leek te zijn uitgekomen.

Scene's als in een film schoten door mijn hoofd, nog steeds gaat mijn hart sneller kloppen bij het zien van die beelden. Ik sliep op meest uiteenlopende plekken, at enkel op straat en reisde in de laagste klasse van het openbaar vervoer. Op die manier kreeg ik een beeld van het échte India. Toen ik ergens op een dorpsmarkt een paar antieke deuren te koop zag staan dacht ik nog "Wat zou het fantastisch zijn om dit mee te kunnen nemen..." Helaas was ik bijna blut, en had al mijn geld nodig voor de rest van de reis.

In de jaren die volgde leefde ik een backpackers bestaan. Ik was verslaafd aan het reizen, en vooral aan India. Met verschillende bijbaantjes spaarde ik net lang genoeg om weer een paar maanden weg te kunnen. Hoewel ik het reizen nog steeds geweldig vond begon ook het gevoel te knagen dat ik iets serieus moest doen met mijn leven. Een reizend bestaan is geromantiseerd en de realiteit  leerde mij dat dit geen voldoening zou blijven geven.

Ik besloot mijn fotografie naar het volgende level te tillen en registreerde mij bij de Kamer van Koophandel. Mijn carrière als professioneel fotograaf heeft precies 2 dagen geduurd. Toen ik op het inschrijfformulier de vraag kreeg of mijn onderneming producten importeert is het balletje gaan rollen. Dat was het, het laatste zetje in de rug dat ik nodig had om al mijn passies samen te voegen in één concept.

Twee weken later zat ik met een enkele reis en al mijn spaargeld in het vliegtuig naar India. Vintage Adventures was geboren.

Sindsdien werk ik dagelijks met veel plezier en trots aan Vintage Adventures.

...Niets maakt mij blijer mij passies te kunnen delen met anderen, en te kunnen voorzien van een uniek stukje interieur met een bijzonder verhaal. Deze verhalen vertel ik dan ook graag....

Ik huurde een garage als opslag en een shop in shop. Al snel volgde een grotere winkel in een anti-kraakpand op een industrieterrein. Drie verhuizingen, twee verbouwingen en vijf inkoopreizen later vestigde we ons dan eindelijk aan het Stationsplein in Haarlem.