• Lorem ipsum
Vintage Adventures Antieke kist blauw
Antieke kist blauw
Antieke dekenkist uit India met prachtig blauw patina
€445,00
sale
Vintage Adventures Antieke houten kist
Antieke houten kist
Antieke houten kist met patina uit India
€225,00€125,00
Vintage Adventures Antieke kist Kipling
Antieke kist Kipling
90 x 50 x 60 cm
Zeer bijzondere antieke dekenkist uit India. 100% hardhout
€495,00
Vintage Adventures Antiek kist 1001
Antiek kist 1001
88 x 58 x 56 cm
Antieke turquoise dekenkist uit India, 100% teakhout, zeer rubuust. Met messing hoekstukken
€545,00
Vintage Adventures Dubbele steenmal wandrek
Dubbele steenmal wandrek
Authentieke teakhouten dubbele steenmal uit India, aan de achterkant voorzien van haakjes om aan de muur te hangen als wandplank. Ook leuk als organizer. 56 x 14 x 9 cm
€25,00
Antieke kisten

Onze oude houten kisten komen allemaal uit India en hebben een bijzondere geschiedenis achter de rug. In India vind je deze kisten gewoon op straat en op treinstations, doordat de weeggooicultuur daar veel minder aanwezig is worden deze antieke kisten nog steeds dagelijks gebruikt. Een mooi voorbeeld is een straatverkoper die de kist gebruikt voor zijn handelswaar. Om hier niet elke dag mee rond te hoeven zeulen laten ze deze gewoon op straat staan, natuurlijk wel vastgemaakt met kettingen en sloten.

Een bruidskist, zoals deze antieke Pitara kist, werd traditioneel inclusief kleding geschonken aan de bruid, en daarna in het huishouden gebruikt om de kleding en dekens in op te bergen. Vandaar dat ze ook vaak dekenkisten worden genoemd.

Onze kisten zijn allemaal uniek, doorleefd en stoer. Ze passen perfect in een landelijk of bohemien eclectisch interieur.